Eczane tabela zorunluluğu 6197 sayılı kanun gereği eczane tabela yönetmeliğine uygun şekilde bir adet tabelanın bulundurulması zorunludur. Bu tabela içerisinde eczanın ismi ve “E” logosu da muhakkak olmalıdır.

Eczanelerde bulunan tabelalar, gece ve gündüz insanların dikkatini çekecek şekilde dizayn edilmiştir. Sağlık gibi önemli bir konuda aktif olarak faaliyet gösteren eczaneler, gece ve gündüz çalışma prensiplerine göre hareket ederler. Her eczane için aynı standartta tabelaların kullanılmasını sağlamak amacıyla ortaya çıkan eczane tabela yönetmeliği;

  • Eczaneler içerisinde usulsüz ve haksız bir kazanç sağlanmasını önler.
  • Gece ve gündüz insanların dikkatini çekmeyi amaçlar.
  • Görsel kirlilikten insanları uzak tutar.

Açık hava reklamcılığının önemli bir parçası olan eczane tabelası, bütün eczaneler tarafından kullanılması zorunlu tutulmuştur. Daha detaylı bilgi için Sağlık Bakanlığı Eczane Levha Standartları Kılavuzu bağlantısına tıklayarak kolayca inceleyebilirsiniz.

Eczane Tabela Zorunluluğu

Eczanelerde kullanılan tabelaların belirli bir yönetmelik çerçevesinde düzenlenmesi önemli bir konudur. Tek tip tabela çeşitleri sayesinde sağlık sektöründe haksız rekabetin önüne geçilmesi amaçlanmıştır. Ayrıca sağlık sektöründe önemli bir pozisyonda bulunan eczanelere tabela zorunluluğu da getirilmiştir.

Ölçüleri birbirinden farklı olan bu tabelaların özellikleri şu şekildedir:

  • Led aydınlatma araçları ile donatılmışlardır.
  • Standart tipte ölçüleri bulunur.
  • Eczane isimleri bu tabelalara yazılmalıdır.
  • Uzun süre dayanabilecek şekilde tasarlanmıştır.
  • Açık veya kapalı alanlarda rahatlıkla kullanılabilir.

Led aydınlatma araçlarının en önemli çeşitlerinden bir tanesi olan eczane tabelası, sağlık sektörü ile alakalı olduğu için oldukça önemlidir. Uzun süre çalışması, uzaklardan fark edilebilmesi, yağmur ve çamurdan etkilenmemesi son derece önemlidir.

Eczane tabela zorunluluğu ile birlikte bu tabelaların fiyatları da ölçülerinden dolayı farklılık göstermektedir. Tabelaların genişlik, uzunluk gibi değerleri fiyatlandırma konusunda önemlidir. Ayrıca içerisinde kullanılacak olan aydınlatma çeşide tabela fiyatlarında farklılık yaratmaktadır.

Yönetmelik gereği eczane tabelası bulundurmak zorunludur. Ancak bunun ışıklı veya ışıksız olması gibi konular kişinin inisiyatifine bırakılmıştır. Bu nedenle tabela seçimi yaparken hangi çeşit tabela seçeceğinize en başta karar vermeli ve ona göre eczane isminizin bulunduğu bir tabela üretimine başlatmalısınız. MS Reklam olarak her türlü eczane tabelası konusunda sizlere destek vermekteyiz.