Eczane yazı fontu nedir, eczane tabelası nasıl olmalıdır? Bunun için çeşitli yürürlükler sunulmuştur. Eczane levha standartları 2004 yılından bu yana uygulanması gereken bir zorunluluk haline gelmiştir. Böylelikle tüm eczanelerin tabelaları aynı şekilde olmaktadır. Bunun nedeni ise insanların eczane tabelalarını tanıyarak çok daha rahat bir şekilde eczanenin neresi olduğunu ve nerede olduğunu bulması sağlanmıştır.

Eczane yazı fontu her dijital baskı yapan tabelacılar tarafından bilinmesi gerekmektedir. Aksi takdirde eczane tabelaları hatalı olarak sayılacaktır. Her eczanenin tabelasının aynı olması zorunludur. Sadece belirlenen ölçülerin farklılık göstermesi normal olarak sayılması gerekmektedir. Bunun dışında basit bir ayrıntı gibi görünse font, önemli bir detaydır.

Eczane yazı diyorsanız eğer bu font büyük harfli eczane yazısı için Avenir Next Pro bold olarak belirlenmiştir. Eczane ismi için belirlenmiş olan yazı fontu ise Avenir Next Pro’dur. Bu fontlar dışında bir font kullanılmaması gerekmektedir. Büyük harfle yazılan eczane kırmızı renkte eczane ismi ise siyah renkte olacak şekilde bu fontlar ile yazılmalıdır.

Avenir Next Pro Font Eczane Yazı Fontu

Eczane tabela fiyatları tabelanın boyutuna göre değişiklik gösterecektir. Tek tipte yapılan bu tabelaları yaptıracağınız yerin kesinlikle yönetmeliğe uygun bir şekilde tabela yapması gerekmektedir. Çeşitli kurallara göre yapılması gereken bu tabelalarda hata olmaması gereklidir. Her dijital baskıcının ve tabela yapan yerlerin sizlere vereceği ücretler değişiklik gösterecektir.

Eczane tabela fiyatlarını ışıklı ya da ışıksız olması da etkilemektedir. Eğer ışıklı bir tabela isterseniz sadece eczane yazısı ışıklı olabilmektedir. Eczane levha standartları bu şekildedir. Işıklı levha yaptırmak istediğinizde ödeyeceğiniz ücretler, diğerlerine göre daha yüksek olacaktır. Tabelada kullanılacak olan malzemeler, tabela üzerindeki işçilik fiyatlandırmaları etkilemektedir. Ne kadar kaliteli malzemeler seçerseniz o kadar para ödersiniz ve bir yandan da tabelanızın ömrü o kadar uzun olur.

Tabela fiyatları için ödeyeceğiniz tutarlar çeşitli etmenlere göre değişiklik göstermektedir. Ortalama olarak tabelalar için ödeyeceğiniz ücretler 5000 TL olabileceği gibi 50.000 TL’de olabilmektedir. Bu nedenle de iyi bir fiyat araştırması yaparak bütçenize uygun olan yerle anlaşmalısınız. Dilerseniz bir önceki konumuz olan “Eczane Tabelası Nedir?” inceleye bilirsiniz.