Eczane tabelaları söz konusu olduğunda, yaklaşık 2014 yılından bu zamana kadar bazı standart prosedürler uygulanmaktadır. Eczane tabela yönetmeliği adı verilen bu yönetmelik sayesinde eczaneler hem göz kirliliğine neden olmamakta hem de rekabet asgari düzeyde tutulmaktadır. Bu özelliği ile sadece Türkiye içinde değil aynı zamanda tüm Avrupa Birliği ülkeleri içinde örnek sayılabilecek bir durumun olduğunu söyleyebiliriz.

Yapılan anket çalışmaları göstermiştir ki, Uzak Doğu Asya ülkeleri – Amerika ve Avrupa Birliği ülkelerinden gelen ziyaretçiler Türkiye’de eczane bulmak için ekstra yardım almak durumunda kalmadıklarını belirtmektedir. Bu özelliği ile Türkiye’nin pek çok farklı ülkeye yol gösterdiğini de belirtmek gerekmektedir.


Eczane Tabelasında Olması Gerekenler

Türkiye’de eczane tabelaları belirli standartlar çerçevesinde sabit bir çerçeve içerisinde yer almaktadır. Buna göre söz konusu çalışma alanının büyüklüğüne bağlı olarak 200 – 300 yada 400 cm tabela ölçüsü standardında olması gerekmektedir.

Bu standart çerçevesinde kırmızı ve beyaz çerçeve içerisinde alışık olduğumuz eczane kabartmasının yer almaktadır. Buna göre bir reklamcı ile iletişime geçmeniz durumunda olması gereken eczane tabelası seçenekleri ile ilgili gerekli bilgilendirmeler yapılmaktadır.

Doğal olarak standartlara bağlı kalınmış olsa da parlaklık ve dikkat çekicilik nedeni ise kullanılan malzeme kalitesinin son derece önemli olduğunun da dikkatleri üzerinde topladığını belirtmek gerekmektedir. Bu sebepledir ki, söz konusu malzemelerin kullanılmasının da özellikle uygun şekillerde yer alması gerektiği de unutulmamalıdır. Daha detaylı bilgi sahibi olmak ve farklı konu başlıklarına hızlı bir şekilde göz atmak için çalışma alanızın büyüklüğüne göre farklı özelliklerde yer alan tabela seçeneklerinden biri yada birkaç tanesinden destek alabilirsiniz.


Maddi Kayıp Yaşamayın

Eczane tabelaları standarttır. Her ne kadar reklamcılar bu konuda bilgi sahibi olmuş olsalar da daha önceden çalışma yapmış ve referans sunabilen bir adresten destek almanız önemlidir. Bu şekilde bir adresten destek alarak uzun vadede sorun yaşamanızın önüne geçebilirsiniz. Çünkü doğru alt yapıya sahip olmayan ürün seçenekleri sizin zarar etmenize ve yeniden tabela yaptırmanıza neden olabilir.

Aynı zamanda tabela standartlarına uygun olmadan üretilen ürünlerin bazı cezalarla karşılaşmanız anlamına geldiğinin de altını çizmekte fayda var.


Verginizi Vermeyi Unutmayın

Belediyelerin tabelaların metresi cinsinden vergilendirme yaptığını da unutmamak gerekmektedir. Bu sebeple tabela verginizi düzenli olarak vermeyi de ihmal etmemeniz tavsiye edilmektedir. Hali hazırda Türkiye sınırları içerisinde bazı belediyelerin bu şekilde bir tabela vergisi yansıtmadıkları bilinse de orta – uzun vadede alınan kararlarla birlikte tüm belediyelerin tabela vergisini eczanelerden de yansıtmaya başlayacağını belirtmekte fayda var.


Tasarım Öne Çıkmanızı Sağlar

Her ne kadar tabela tasarımı belli başlı standartlara sahip olmanız anlamına gelse de, aydınlatma, kaliteli ürün kullanımı ve doğru konumlandırma gibi konu başlıklarından destek alarak daha kısa süre içerisinde daha da ön plana çıkmanızı destekleyebilirsiniz.

Bu konuda atılması gereken en mantıklı adım işini profesyonel bir şekilde yapan bir adresten destek almak olmalıdır. Hem yasal çerçevede hem de profesyonel ürün seçenekleri söz konusu olduğunda reklamcınız bu konuda size gerekli desteği sağlayacaktır.

Şurası unutulmamalıdır ki, bazı ürün seçeneklerinde doğru üründen destek almak demek uzun vadede sizin ciddi anlamda rahat etmeniz anlamına gelir. Her ne kadar normal ürün seçenekleri daha ekonomik gibi olsa da zamanla solma ve renk atması gibi olumsuzluklarla karşılaşmanız anlamına da gelebilir.

Bu sebeple hem kaliteli hem de ayrıcalıklı bir ürün seçeneğinden destek alarak bir adım öne geçmeyi deneyebilirsiniz. Kaliteli olana hızlı bir şekilde ulaşmak için bu konuda destek almak önem arz eder.