Eczaneler, sağlık sektörünün en önemli mümessillerinden bir tanesidir. Sağlık sektörüne tabi olan bu eczanelerin renkleri de ağırlıklı olarak kırmızıdır. Kırmızı rengin tercih edilmesinin arkasında elbette bazı nedenler yer almaktadır. Eczane neden kırmızı diye merak ediyorsanız yazımızı okuyabilirsiniz. Kimi zaman ilaç aldığımız kimi zaman ise sağlık alanında bir şeyler danıştığımız eczaneler günümüzde her yerde karşımıza çıkabilmektedir. Pek çok farklı alanda karşımıza çıkan eczanelerin renklerin de de kırmızı renkler ağırlıklı olarak tercih edilmektedir. Eczane tabelaları ve yazılarında kırmızı ve beyaz ağırlıklıdır. Beyaz olmasının nedeni ise kırmızıyı daha da ön plana çıkarmaktır. Bunun ötesinde kırmızı rengin tercih edilmesi arkasında farklı pek çok neden vardır.


Kırmızı Renk Daha Dikkat Çekicidir!

Kırmızı renge sahip olan eczane tabelası genel olarak daha dikkat çekici özelliklere sahiptir. Uzaklardan dahi bir yerin sağlık sektöründe yer aldığını hatta önemli bir yer olduğunu görmenizi sağlar. Genel olarak tabelalarda ise kırmızı renkler işyerlerine verilmez. İnsanlar kırmızı ile alakalı bir şeyler gördüğünde bunun sağlık sektörü ile alakalı olduğunu ve hatta genellikle eczane olduğunu fark ederler.

Kırmızı rengin insanların beyninde daha dikkat çekici olmasının sağlanması da bu nedendir. Eczane arayan kişiler özellikle kırmızı renklere karşı daha duyarlıdır. Onlarda bilir ki kırmızı renkli şeyler veya tabelalar görürse eğer o zaman onun eczane olması muhtemeldir.


Kırmızı Renk Sağlığı İşaret Eder!

Kırmızı tonları ağır basan eczanelerde sağlık alanında hizmet veren en önemli işletmelerdir. Kırmızının günümüzde sağlık ile ilişkilendirilebilir olması da bunun en önemli nedenlerindedir. Ambulanslar, sağlık ocakları, eczaneler ve diğer sağlık birimleri tarafından kullanılıyor olması da insanların bu renge olan dikkatini belli etmektedir.

Kırmızı renk insanlarda canlı ve sağlık gibi unsurların canlanmasını sağlar. Bu durumda da insanlar kırmızı renge daha çok duyar gösterirler. Kırmızı renkler bunun haricinde acil durumlar için de insanlar tarafından tercih edilmektedir. İşte bu nedenle günümüzde kırmızı renk kullanan herkes bu işin nasıl anlaşılacağını çok iyi bilir.


Eczane Tabelalarında Kırmızı Renk Kullanımı

Günümüzde eczanelerde kırmızı renkler sürekli olarak tercih edilir. Özellikle eczane tabelalarında insanlar kırmızı renk kullanımına çok önem verirler. Belirli standartlara göre tasarlanması gereken bu tabelalarda “eczane” kelimesi kırmızı harfler ile yazılır.

Eczane tabelasında karşımıza esasında 3 farklı renk çıkar. Bu renkler;

·         Eczane harfleri kırmızı renk

·         Eczane ismi siyah renk

·         Tabela arka fonu beyaz renk

Bu renklerin kullanıldığı tabelalar gece veya gündüz demeden sürekli olarak dikkat çeker. Eczaneler neden kırmızı diye baktığımızda da karşımıza aslında bu ayrım çıkar. Çünkü insanlarda artık kırmızı algısı sağlık sektörü üzerinde oluşmuştur. Bu durumda da kırmızı algısının yapılmasını sağlayan insanlar genel olarak aradıklarını rahatlıkla bulabilirler.

Eczane tabelası ve eczaneler neden kırmızı diye baktığımızda görüldüğü üzere insanların algısının kırmızı renk üzerine oluştuğu gerçeği çıkmaktadır. Burada karşımıza çıkan eczanelerin tabelaları kırmızı renklidir. Hatta onların dışarıda görünen tüm yüzlerinde kırmızı renkler ağırlıklı olarak bulunmaktadır. Bu durum eczaneleri insanların rahatça fark edebilmesini sağlar. Geceleri ışıklandırma veya diğer gözle görülür efektlerin sunulduğu eczanelerde kırmızı renklerin ağırlıklı olarak kullanılmasının nedenleri de insanların algısı içindir. Siz de yolda kırmızı renkli işaretler ve tabelalar görürseniz eğer bunun ülkemizde sağlık sektöründe kullanıldığını ve tabelaların sizi bu işletmelerden bir tanesine götüreceğini bilmelisiniz.