Eczaneler sağlık problemi yaşayan kişilerin ilaç almak için gittikleri kurumsal mekanlardır. Sağlık açısından önem teşkil ettiği için kolay bulunabilir olmaları gerekir. Bu sayede hasta ya da hasta yakınları ilaçlara kolay bir şekilde ulaşabilir. Eczane tabela çeşitleri sayesinde eczaneler daha kolay bulunabilir hale gelir. Böylelikle vakit kaybetmeden herkes ihtiyacı olan ilacı temin edebilir. 

Nöbetçi eczane tabelasına ya da afişine sahip olmakta oldukça önemlidir. Eczanenizin nöbetçi olduğu zamanlarda açık olduğunuzun anlaşılabilmesini sağlar. Bu sayede de yine hasta ya da hasta yakınları hangi eczanenin açık olduğunu daha kolay bir şekilde anlayabilir. Eczaneler sadece ilaç satma alanında hizmet vermez. Bunun yanı sıra çeşitli cilt bakım ürünleri de satar. İlaç dışında ürünlerin de satışının yapılması potansiyel müşterilere ulaşma ihtiyacı doğurur. Eczane tabela türleri sayesinde eczanenizin potansiyel müşterilerin dikkatini çekmesini de sağlayabilirsiniz. 

Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan 2017 tarihli "Beşeri Tıbbi Ürenlerin Fiyatlandırılmasına Dair Karar'ın 6'ncı maddesi değiştirildi. Beşeri Tıbbi Ürenlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlanarak yürürlüğe girdi.


Eczane Kâr Oranları Arttırıldı

Buna göre, 100 liraya kadar olan ilaçlarda eczacı kâr oranı yüzde 25’ten 28’e yükseltildi. 100 ila 200 TL arasındaki fiyatlanan ilaçlardaki eczacı kârı yüzde 16’dan yüzde 28’e çıkarıldı. 200-400 TL arasındaki ilaçlarda eczacı kâr payı yüzde 12’den 18’e, 400 TL üzeri ilaçlarda ise eczane kârı yüzde 12’den 13’e çıktı.

Ecza depolarının kâr oranlarında ise değişikliğe gidilmedi. Karar, bugünden itibaren geçerli olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzaladığı karar şöyle:  Ekli “Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar'ın yürürlüğe konulmasına karar verilmiştir.