E tabela nedir diye düşünüyorsanız eğer eczanelerde yan bir şekilde duran büyük e harfinin kırmızı ledli bir şekilde içerisinde yer aldığı kare şeklindeki tabelaya verilen isimdir. Bazı durumlarda bu tabelalar ışıksız bir şekilde yaptırılıyor olsa da ışıklı olanlar eczanenin açık olup olmadığını anlamakta çok daha kolaylık sağladığı için ledli olanlar sıklıkla tercih edilmektedir.

E tabelaların asıl amacı uzaktan insanların dikkatini seçerek eczane aramasına gerek kalmadan çok daha rahat bir şekilde kişilerin görmesini sağlamaktır. Eczane tabela nasıl yaptırılması gerekir, bunun bir yönetmeliği bulunmaktadır. Eczane tabelaları yapılırken belirli bir kurala göre yapılması gerekir ve tek tip bir şekildedir.

E tabela kullanılmasının bir nedeni de nöbetçi olan eczanenin belirlenmesi amacı iledir. Ledli olarak yaptırılan e tabelalar, gece acil bir durum için eczane arayan kişiler tarafından hemen fark edilirdir. Her ne kadar küçük olsalar da dikkat çektiği için insanlar için büyük kolaylıkla sağlayabilen bu tabelaların yaptırılması zorunlu değildir.

Eczane E Logo Yönetmeliği

Eczane e logo yönetmeliği belirlenmiş olan kuralla içermektedir. Bu kurallar örnek vermek gerekirse bu e tabelanın boyutunun 60×60’a olarak yapılması gerekir. Bu karenin malzemesi ise alüminyum olması gerekmektedir. Bu panonun 3 mm’lik şeffaf bir ön koruması olması gerekmektedir. Bu pano ister tek ister çift taraflı yaptırılabilir. Bu eczane sahibinin kararı doğrultusunda yapılmaktadır.

Eğer ki eczane gece nöbetçi olarak çalışacaksa bu tabelanın kırmızı ledli olacak şekilde yaptırılması gerekmektedir. Aksi taktirde insanların eczanenin açık olup olmadığını anlaması zor olacaktır. Bu tabelaların yüksekliğinin iyi bir şekilde ayarlanarak 2 taraftan da görünecek şekilde yaptırılması ve monte edilmesine dikkat edilmesi gerekir.

Ledlerin bozulması, ya da patlaması durumunda eğer ki büyük e harfi okunmayacak dereceye geldiyse ve yerin eczane olduğu belli olmuyorsa tabelanın tamir edilmesi ya da değiştirilmesi gerekmektedir. Ledlerin gücünün 220 volt elektrikle çalışıyor olmasına özen gösterilmelidir. Eczane e tabela bilmiyorsanız eğer tabela yaptıracağınız yer ile görüşerek yönetmeliğe uygun olacak bir tabela yapmasını söylemelisiniz. Dilerseniz bir önceki konumuz olan “Eczane Tabela Vergisi Ne Kadar?” inceleye bilirsiniz.