Tabela vergisi ne kadar diye soruyorsanız eğer hangi tabela olduğunu göre fiyatlar değişiklik göstermektedir. Tabela vergileri genellikle metrekare üzerinden yapılan hesaplamalar ile belirlenmektedir. Her sene değişiklik gösteren tabela vergileri yıllık olarak alınmaktadır. Tabela vergileri her yıl ocak ayında alınmaktadır. Ödenmediği taktirde cezai işlem uygulandığı bilinmektedir.

Dükkanınız için tabela vergisini öğrenmek için tabelanızın ölçüsünü bilmeniz gerekmektedir. Normal tabelalar için ödenecek tutar metrekare başına 90 TL alınmaktadır. Işıklı olan tabelalarda durum farklıdır. Işıklı tabelalar içinse metrekare başına 150 TL vergi istenmektedir. Her ilin belediyeleri farklı tabela vergileri alabilmektedir. Daha küçük olan ve de ışıksız olan tabelalar için ödenecek olan vergi diğerlerine göre çok daha düşük olacaktır.

Eczane Tabela vergisi bu ücreti yaşadığınız il ve belediye belirlemektedir. Tabela vergileri belediyelere ödenmektedir. Tabela vergileri için bazı belgeler ile belediyeye giderek tabelanızı vergiye bağlamaya başladıktan sonra düzenli olarak her yıl sizin için belirlenmiş olan tabela vergisini ödemeniz gerekir.

İstanbul Eczacılar Odası Açıklaması:

Odamız tarafından 2018 yılında eczane tabelalarından vergi alınmasına ilişkin uygulamanın iptali talebiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesine açılan davada, İstanbul İstinaf Mahkemesinin 07/07/2020 tarihli kararı ile eczane adını gösterir tabelaların ilan ve reklam amacı taşımadığı gerekçesiyle ilan ve reklam vergisinden muaf tutulmasına kesin olarak karar verilmiştir.

Bu karara göre İstanbul il sınırları içinde bulunan eczanelerimiz tabela vergisi ödemeyecektir.

Tabela vergisi muafiyeti, bazı kişiler için tabela vergisi verilmeyeceği anlamına gelmektedir. Bu vergiden muaf tutulan işletme sahiplerinin tabela boyutları küçük olmaktadır. Yarım metre kare ve altında tabelası olan kişiler vergi vermek zorunda değillerdir. Tabelalar reklam amacı ile yapılmaktadır. Eğer ki tabelalar reklam yapmıyorsa bu durumda vergi alınmayabilir.

Ankara Eczacı Odası sayesinde Ankara ili içerisinde bulunan eczanelerin tabela vergisi muafiyeti bulunmaktadır. Çıkarılan yeni kanun sayesinde eczane tabelalarından ve E logolardan ilan ve reklam vergisi alınmamasına karar verilmiştir. Eğer ki eczaneniz var ise ve hala vergi veriyorsanız dilekçe doldurarak eczanenizin bulunduğu bölgedeki belediyelere vererek vergiden muaf olabilirsiniz. Diğer iller için de böyle bir durum olup olmadığını belediyelerden öğrenebilirsiniz.

Siyasi faaliyetler gösteren işletmeler vergilerden muaf tutulmaktadır. Buna parti binaları ya da gençlik kolları benzeri yerler örnek gösterilebilir. İşletmenizin tabela vergilerinden muaf tutulup tutulmadığını tam anlamı ile öğrenmek istiyorsanız eğer işletmenize ait bilgiler içeren çeşitli belgelerle belediyeye giderek tabela vergisinden muaf olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz. Dilerseniz bir önceki konumuz olan “Eczane Tabelası Nasıl Olmalı” inceleye bilirsiniz.