Eczane tabelası nasıl olmalı diye merak ediyorsanız eğer tabela yaptırmak istediğiniz firma yönetmenliğe uygun olacak ölçülerde eczane dükkanınız için tabela yapacaktır. 3 farklı standartta eczane tabelası bulunmaktadır. Zemin ölçüsü 200, 300 olan levha ve 400 cm olan tabelalar bulunmaktadır. Bu ölçülendirmeler dükkân boyutlarına göre değişiklik göstermektedir.

Standart eczane tabela ölçüleri gerektiği kanunlarla belirlenmiş olan bir kuraldır. Bunun dışına çıkılmaması gerekir. Eczane tabelalarında yalnızca kırmızı ve beyaz renkleri kullanılmaktadır. Ortalama bir eczane dükkânı için 300 cm zemin ölçülü bir tabela yapılacaksa eğer, kırmızı olan arka fon 300×70 boyutunda, üzerindeki beyaz kısım 225×80 olacak şekilde üretilmelidir. Harf boyutları da eczane yazısında yüksekliği 38 cm olacak şekilde yazılır. Eczane isminin yazılacağı boyut ise 14 cm yüksekliğindedir.

Eczane tabelasının ışıklı olup olmayacağı kişinin kendi kararıdır. Eğer ki kişi tabelanın ışıklı olmasını istiyorsa sadece ECZANE yazısı ışıklı bir şekilde yazılabilmektedir. Bunun dışında eczane isminin yazılı olduğu bölüm ledli bir şekilde yazılamamaktadır. Bu durumu kanunlar belirlerler.

Eczane tabela fiyatları çeşitli etmenlere göre değişebilmektedir. Tabelanın genişliği, uzunluğu, yazıların ışıklı olup olmayacağı fiyatlandırmalarda rol oynamaktadır. Eğer ki tabelanızı ışıklı bir şekilde yaptıracaksanız ödeyeceğiniz tutar daha yüksek olacaktır. Bu nedenle ışıklı tabela seçip seçmemeniz sizin bütçenize göre değişir.

Yeni eczane tabelası bilmiyorsanız eğer çok ucuz fiyatlara tabela yapan kişilere hemen güvenmemeniz gerekir. Çünkü yönetmeliğe göre yapılması gereken tabelalar yanlış yapıldığı zaman size tekrardan masraf çıkabilir. Güvenilir bir dijital baskı yapan yer ile anlaşarak dükkanınızın ölçülerine göre uygun ve de yönetmelik doğrultusunda verilen ölçülere uyan tabelalar yaptırmanız gerekir.

Eczane tabela fiyatlarında seçilecek olan ana malzemenin kalitesi, fiyatların değişmesine neden olabilmektedir. Eğer ki tabelanız kaliteli bir malzemeden yapılsın isterseniz ödeyeceğiniz fiyatlar biraz daha yüksek olacaktır. Tabela fiyatlarında işçilik ve montaj fiyatları sizlere ek fiyat verilmesine neden olabilir. Bu sebeple de araştırmalarınız her şey dahil olarak yaparsanız eğer çok daha uygun fiyatlara tabela sahibi olabilirsiniz. Dilerseniz bir önceki konumuz olan “Standart Eczane Tabelası Fiyatları” inceleye bilirsiniz.