Eczane Harf Fiyatları, eczanelerin diğer işyerlerinden ayırt edilebilmesi için tabelalarında kullanılan birkaç harften oluşmaktadır. Eczane tabelaları, kurumsal bir işleyiş çerçevesinde hizmet verebilmek amacıyla çalışan eczanelerde kullanılır. 2014 yılından itibaren tek tip tabela yönetmeliğine geçiş yapan ülkemizde 2017 yılında da tabelaların ölçülerine bir standart getirilmiştir.

Eczane tabelalarının özellikleri:

  • Zemini kompozit kaplamadır.
  • Eczane harfleri vakum olarak yapılmaktadır.
  • Eczane tabelalarında sadece “Eczane” yazan kısım ışıklandırılır. Yani eczane ismi ışıklandırılmaz.

Bu özellikler ile haksız sağlık gibi önemli bir konuda haksız rekabete izin vermeyeceği devlet en baştan itibaren belirtmiştir. Eczanelerde kullanılacak olan harflerin fiyatları da yine aynı çerçevede harfin genişlik ve uzunluk gibi ölçüleri doğrultusunda değişebilmektedir. Buna bağlı olarak harflerinde kırmızı pleksi vakumdan aracılığı ile oluşturulması zorunlu tutulmuştur.

Eczane Harf Fiyatları


Eczanelerde kullanılan harflerin fiyatları değişkenlik göstermektedir.

Buna göre bu değişkenliğin sebepleri:

  • Harflerin genişliği
  • Harflerin uzunluğu
  • Tabelanın ışıklı veya ışıksız olması durumu

Eczane tabelalarında kullanılacak olan bu harfler, eczanenin cephe genişliği ile orantılı olarak ölçüldükten sonra ölçeklendirilebilmektedir. Tabela ile uyumlu bir şekilde oluşturulacak olan harfler, ışıklı ve ışıksız olarak üretilebilmektedir. Özellikle kanunlara göre sadece “eczane” yazısı ışıklandırılabilir ve diğer alanlar ışıklandırılamaz diye belirtilmiştir. Daha detaylı bilgi için Sağlık Bakanlığı Eczane Levha Standartları Kılavuzu bağlantısına tıklayarak kolayca inceleyebilirsiniz.

Türkiye Eczacılar Birliği tarafından eczane tabelasına ilişkin olarak tabelanın;

  • Font
  • Tabela boyutu
  • İçerik detayları

Gibi konular net bir şekilde belirtilmiş ve yayınlanmıştır. Eczane harf fiyatları, üreten MS Reklam firması olarak her türlü harf ve tabela konusunda desteklerimizi sizlere sunmaktayız.

Eczane tabelalarında zemin ölçüsüne göre 200, 300 ve 400 cm genişliğindeki tabelalar için bir takım standartlar bulunmaktadır. Bu standartlara göre seçilecek olan tabelada kullanılacak harflerinde belirli standartları vardır. Tabelaların durumuna göre harflerin genişlik ve uzunluk gibi ölçüleri değişmektedir. Buna göre hangi tabela modelinden düşünüyorsanız o tabelaya ve yönetmeliğe uygun olan harfi firmamız üretmektedir. MS Reklam olarak yıllardır ürettiğimiz eczane tabelalarını düzenli bir şekilde kurulum yapılabilmesi için uygun şartlarda paketliyoruz. Profesyonel bir firmadan hizmet almak ve sonrasında başınızın ağrımasının önüne geçmek istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.