Eczaneler ilan ve reklam vergisinden muaf mı diye soruyorsanız eğer Ankara Eczacı Odası, İstanbul Eczacı Odası, Balıkesir Eczacı Odası, Antalya Eczacı Odası ve Bursa Eczacı Odası gibi yerlerin belediyeler sundukları istekler doğrultusunda eczane tabelalarından ve E logolardan ilan ve reklam vergisi alınmamaya başlanmıştır. Bu illerde eczanesi olan kişilerin belediyelere dilekçe vermesi sonucunda vergi muafından yararlanma imkânı bulunmaktadır.

Yaşadığınız il için eczaneler ilan ve reklam vergisinden muaf mı diye öğrenmek istiyorsanız eğer direkt olarak eczanenizin bulunduğu yerdeki belediyeye giderek sorabilirsiniz. Eğer ki yaşadığınız ilde eczaneler ilan ve reklam vergisinden muaf tutuluyor ise dilekçe ile siz de vergi vermekten kurtulabilirsiniz.

2014 yılında yayınlanmış olan karar ile eczanelerin ışıklı E logoların kullanmaları yasal bir zorunluluk haline getirilmiş bulunmaktadır. Böyle bir durumda da eczane sahiplerine zorunlu hale getirilmiş olan tabelalardan yine zorunlu bir şekilde vergi alınmaması Türkiye Eczacıları Birliği tarafından istenmiştir. Hemen hemen her ilde eczanelerden vergi alınmaması için eczacı odalarından oylar toplanmıştır.

Eczane Tabelaları Nasıl Olmalıdır?

Eczaneler ilan ve reklam vergisinden muaf mı sorusundan sonra insanlar eczane tabelalarının nasıl olması gerektiğini merak ederler. Getirilen kanunlar sonucunda eczane tabelalarında tek tip olacak şekilde bir düzenleme getirilmiştir. Bunun nedeni haksız rekabetin önüne geçmek, eczanelerin daha rahat bulunmasını sağlamak gibi çeşitli nedenlerden ötürüdür. Eczane tabelalarının çeşitli etmenlere uygun olması gerekmektedir.

Öncelikle eczane tabelaları sadece 2 renkten oluşabilir. Kırmızı ve beyaz renklerinden oluşacak olan bu tabelalarda sadece büyük harflerle eczane ve bir de eczane ismi yer alabilmektedir. Eczane yazısı büyük bir şekilde yukarıda ve eczane ismi de daha küçük bir harf boyutu ile eczane yazısının altında yer alacak şekilde tasarlanmıştır.

Eczane tabelaları da belirlenen ölçüler ile yapılabilmektedir. Belirlenmiş olan eczane tabelası ölçüleri dışında bir tabela yapılması yasaktır. Dijital baskı yapacak olan yerler bu ölçüleri bilerek kanunlara uygun olacak şekilde tabelalar üretmektedirler. Eczane tabelaları ölçüleri eczane için seçilen dükkanın boyutu ile alakalıdır.